News Update :
Home » » Gelin makyajı nasıl olmalıdır? işte ayrıntılar

Gelin makyajı nasıl olmalıdır? işte ayrıntılar

26 Mayıs 2013 Pazar | 05:46



Günümüzde sade güzelliği yansıtmak açısından makyaj, doğala yakın olacak biçimde yapılması çok revaçta olan gelin makyajıdır. Fondöteni tenin rengine uygun doğal tonlarda seçebilirsiniz. Köşeli bir yüze sahipseniz allığı, elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt-yan sınırına uygulayarak daha ince gösterebilirsiniz, Yuvarlak yüzlerde ise allık, elmacık kemiklerinin altından şafaklara doğru sürülmeli.

Bu çok özel günde en önemli detaylardan biri olan gelin makyajı mutlaka doğal olmalıdır. Ayrıca dikkate almanız gereken detaylar arasında; Saçın, ten ve göz rengine uyumlu olması gerekir. Tabii daha öncesinde, düğün yerinin belirlenmesi, kır düğünü mü, salon düğünü mü olacak? bilmekte fayda var.
Gelin saçı, gelinliğin modeli ve gelin adayının istediği biçimde hazırlanır. Genellikle Kır düğünlerinde daha doğal, salon düğünlerinde ise ağır makyajlar tercih edilir. Önceden makyajın tarzı, renkleri gibi ayrıntıları konuşup gelinin yüz tipine oturtmak amaçlı düğün gününden 1-2 gün önce prova edilmesi daha güzel sonuçları ortaya çıkaracaktır.

Gözler yüzün en dikkat çekici bölgelerinden biridir: Göz makyajınızı yaparken açık renk farınızı göz kapağına sürdükten sonra, gölge yapacağınız renkte farla göz kapağının bitiminden kaşa paralel olacak şekilde çukurluğa hafifçe sürün. Bakışınıza yoğunluk veren dolgun kirpikler için doğal yapışkanlı takma kirpikler kullanabilirsiniz. Böylelikle çok daha güzel bakışlara sahip olabilirsiniz.

Ruj seçiminde dikkat etmesi gerekenler

Güzellik uzmanları düğün boyunca kalıcılığın sağlanması için rujun altına bir kat pudra sürülmesini öneriyor. Başka bir ipucu ise dudaklarda gece boyu canlı bir görünüm için tam dudakların ortasına parlatıcı sürülmesidir. Renk seçiminde ise ten rengi göz önünde bulundurularak pembe ve tonlarındaki bir ruj natürel makyajın tamamlayıcısı olacaktır.

Yorum Gönder