News Update :
Home » » Terlemeye ve koltuk altındaki pisliklere çözüm

Terlemeye ve koltuk altındaki pisliklere çözüm

20 Mayıs 2013 Pazartesi | 14:18

Terlemeye ve koltuk altındaki pisliklere çözüm, artık kolunuzun altı apış arası gibi kokmayacak.
Kişisel temizlik her zaman cok önemli ise de yazın bu durum cok daha önemli bir hal alıyor, aşırı sıcaklar terlemeyi ve buna bağlı olarak ter kokusunu artırıyor , günlük yaşamda iç içe yaşadığımız insanlardan ter kokusu yüzünden rahatsızlık duymak son derece stresli bir duruma yol açıyor , terlemeye ve ter kokusuna koltuk altı kararmasına neden olan sebebleri ve çözümleri aşağıda ki makalede bulabilirsiniz .

Terk Kokusu Ve Çözümü

Ter su ve tuzlardan oluşur, ter normalde kokusuzdur ve kokmaz fakat koltuk altı ve genıtal bolgelerde  bulunan bazı maddeler nedeniyle kimyasal bir değişiklik olur ve kötü koku oluşur. Yediğimiz  bazı besınlerin ve ilaçlarda ter sıvısının kimyasal bir değişikliğe uğrayarak kokmasına neden olur. Peki ter kokusundan kurtulmak mümkün mü ? Evet . Cevap basit bakteri olmazsa ter koksuuda olmaz ,koltuk altı ve genıtal bölgenin günlük temizlenmesi  ter kokusunu önleyecektir  , deodorant ve deo roll-onlar ter kokusunu hemen hemen bütünüyle engelleyebilir, ama bazı deodornt ve rollonların koltuk altı kararması yaptıgıda bır gercek ,peki ne yapacağız ? Doğal rollonlar kullanabılır veya sizde benim özel yöntemimi uygulayabilirsiniz. Hem çok ucuz hem cok cok etkılı hemde sağlıklı
  • Karbonat 
duştan sonra temiz cildinize  koltuk altı bolgenize bir miktar karbonat sürün ,göreceksiniz asla ter kokusu olmayacak, terlemeyi önleyemezsiniz belki ama ter kokma  korkunuzu bır kenara attıracak harıka bir yöntem, zaten terlemeyi önlemek hiç sağlıklı değil…

Koltuk Altı Kararmasının Nedenleri ?

Koltuk altı kararması ciddi hastalıkların belirtisi olabileceği gibi basit sebeblerden de kaynaklanabılır. Bu ciddi hastalılar arasından Adison Hastalıgı denilen böbrek üstü bezlerinin calısmadıgı hormonal bı hastalık söz konusudur, burda  koltuk altı ile birlikte avuç içleri ,meme uçları, göbek çevresi gibi yerlerde de kararmalar olabilir.Diyabet ve insülin direnci durumunda da boyun bölgesinde deride kalınlaşma   ve yine koltuk altı ve genital bölge derisinde kalınlaşma ve kararma olabilir.
Eritrazma denilen bakteriyel enfeksiyonda özellikle terlemesi yoğun olan kişilerde koltuk altı ve genital bölgede kararmaya neden olabilir.
Hamilelikte deriye renk veren hücrelerin aşırı aktivitesi söz konusu olduğundan koltuk altı ve genital bölgelerde kararma görülebilir
Bunların dışında  koltuk altındakı kararma genetik de olabilir, kilolu insanlarda sürtünme de kararmaya neden olabilir.
deorolonların içinde bulunan bazı kimyasallarda kararmaya neden olabilir
Koltuk altı kararmasının nedenleri bunlar , eger kararma varsa epilasyon yönteminizi lazer epilasyon olarak değişrtirmenizde fayda var.Kilo vererek ve doğal deodorantlar kullanılarak da kararmayı önlemek mümkün, bu yöntemlerin yanı sıra doğal bir karışımla kararmalardan kurtulmak mümkün nasıl mı?
Suna Dumankaya koltuk altı kararması için bitkisel bir karışım tarifi verdi işte malzemeler:
  • bir tatlı kaşığı pirinç unu
  • bir tatlı kaşığı limon suyu
  • bir yemek kaşığı yogurt 
bilindiği üzre limon suyunun cilt rengini açıcı özelliği mevcut bu malzemeler karıstırılıp koltuk altına haftada 2 kez uygulanırsa zamanla cılt rengı acılıyor ..

Yorum Gönder